Debatt

Insändare: Nedskärningar kommer att innebära kännbara försämringar

Hur kan det i en kommun med god ekonomi accepteras att det behövs göras nedskärningar i de viktigaste verksamheterna och vad kommer dessa innebära för elever och personal i skolan?

Vi vet att läget är tufft just nu men samtidigt vet vi att det är i tider av kris som välfärden behövs som mest. Det är nu barn behöver tillräckligt många trygga vuxna i förskola och skola och det är nu vi måste se till att behålla kvaliteten i våra verksamheter.

Att vara en arbetsgivare i framkant är att det finns en bra arbetsmiljö, bra arbetsvillkor och en bra personaltäthet för bland annat kunna möta den måluppfyllelse som finns lagd.

I grunden ska det finnas en rimlig balans mellan målen för skolan och vilka resurser som behövs och att kunna behålla det man har för att uppnå att vara en av Sveriges bästa skolkommuner.

Och här gäller det också att säkerställa om den budget som lagts verkligen täcker skolans faktiska behov och hur kan man bemöta ett tillfälligt underskott utan nedskärningar?

Vi vill ju att skolan ska lägga grunden för ett liv med möjligheter och det är därför vi nu ser med oro på nedskärningar i en av våra grundskolor i kommunen.

På Tornlyckeskolan vet vi att man arbetar för att barn och ungdomar ska få bästa fortsättningar för att växa och utvecklas till harmoniska och ansvarskännande människor. 

Det är viktigt med en personaltäthet som ger de bästa förutsättningar för att skolan ska ge eleverna den kunskap de behöver och vi är oroliga att nedskärningar kommer innebära kännbara försämringar för både personal och elever.

Emma Wennerholm ordförande Vänsterpartiet Höganäs 

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad 2023-03-28

Dela den här sidan:

Kopiera länk