Kommunalpolitik
En porträttbild av Emma Wennerholm

Rapport från Kommunfullmäktige 2022-10-17

Första Kommunfullmäktige på en ny mandatperiod är alltid lite spännande och jag kunde se både nya ledamöter och ledamöter som varit med tidigare från de olika partierna. Denna mandatperiod kommer undertecknad – Emma Wennerholm, ha Vänsterpartiet Höganäs ordinarie mandat och våra partikamrater Inger Nilsson och Gunilla Fruerlund kommer vara ersättare.

Då det var det första kommunfullmäktige för en ny mandatperiod så var det en del val som skulle förrättas. Kommunfullmäktige valde ny ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande, alltså kommunfullmäktiges presidium. Även val av valberedning förrättades där jag blev vald till ordinarie och Inger Nilsson till ersättare. Direkt efter hade vald valberedning möte för att bestämma och återkomma med förslag till val av Kommunstyrelse och fastställande av ordning för inkallande av ersättare i kommunstyrelsen. Protokoll blev justerat och kommunfullmäktiges möte kunde fortsätta där val av kommunstyrelse skulle förrättas.
Dem gick efter valberedningens förslag förutom val av 2.e vice ordförande tillika oppositionsråd som lyftes ut då både Lennart Nilsson (S) och Louise Stjernqvist (L) hade
yrkats på för valet. Efter muntlig omröstning yrkades det på votering. Då det var personval gjordes det med
slutet val. Med röstsiffrorna 21 för Lennart, 10 blanka och 10 för Louise blev valet att välja Lennart Nilsson.

Genom valteknisk samverkan med Socialdemokraterna har jag fått förtroendet att sitta som ersättare i Kommunstyrelsen. Vilka som kommer att sitta som ordinarie och ersättare i kommunstyrelsen kommer redovisas
på kommunens hemsida inom kort. Vår valtekniska samverkan med Socialdemokraterna kommer vi redogöra för här.

Direkt efter avslutat möte så sammankallade kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander
(M) till den nyvalda kommunstyrelsens första möte där det just ikväll var två ärenden, val av kommunstyrelsens utskott och fastställande av sammanträdesdagar.

Jag vill tacka för förtroendet att sitta som ersättare i kommunstyrelsen och som ordinarie i
kommunfullmäktige och ser fram emot det fortsatta parlamentariska arbetet. Min tanke är att fortsätta skriva en kortfattad rapport efter varje kommunfullmäktige och kommunstyrelse där jag både tar upp ärenden plus hur Vänsterpartiet har agerat under mötena.

Emma Wennerholm, gruppledare Vänsterpartiet Höganäs

Dela den här sidan:

Kopiera länk