Massmedia

”Vi röstade för att behålla matdistributionen i egen regi”

Vänsterpartiet i Höganäs anser att vår kommun mycket väl hade kunnat behålla den kommunala matdistributionen inom hemtjänsten. Detta har fungerat bra under flera år och är en uppskattad händelse under dagen för många av våra äldre och då även för anhöriga som kan känna sig trygga med att deras anhöriga får bra mat.

Genom den kommunala matdistributionen har vi säkrat så att våra äldre får den näring och energi som kroppen behöver för att ge de rätta förutsättningarna som ska finnas för att de ska behålla sinork, sina förmågor och sin livskvalitet.

Rätt mat och näring menar vi är avgörande för våra äldre där många som haft matdistribution via Höganäs kommun garanterats ett mål varm mat om dagen. Vi ser att det som erbjudits varit med bästa näring och variation, som de givetvis har betalat för.

Vi hade kunnat tänka oss att se över organisationen som finns för transporten av maten, så att personalens resurser används på bästa sätt. En organisation som gör att vi både behåller matdistributionen i egen regi och ser till bland annat undersköterskornas arbetsmiljö.

När socialnämnden klubbade beslutet om att upphöra med kommunal matleverans via kostenheten så röstade vi i Vänsterpartiet för att behålla den i egen regi.

Vi förstår den oro som förändringen skapat, en oro som inte hade funnits om vi behållit insatsen i egen regi.

Emma Wennerholm, gruppledare för Vänsterpartiet Höganäs

Publicerad i Helsingborgs Dagblad 2020-05-19.

Dela den här sidan:

Kopiera länk