Kommunalpolitik
En porträttbild av Emma Wennerholm

Rapport från kommunfullmäktige 2018-10-15

Under det detta det första kommunfullmäktigesammanträdet för mandatperioden 2018-2022 skulle olika val förrättas.

Först var det dags att välja ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande till kommunfullmäktiges presidium. Till ordförande valdes Gustaf Wingårdh (M), till förste vice ordförande valdes Gertrud Green (C) och till andre vice ordförande valdes Wivi-Ann Broberg (S).

Därefter utsågs kommunfullmäktiges valberedning. Denna valberedning består av alla partier invalda till kommunfullmäktige. Vänsterpartiet fick en ordinarie plats.

Nästa punkt var att välja kommunstyrelse för mandatperioden 2018-2022. Vänsterpartiet kommer inte vara representerade i kommunstyrelsen denna mandatperiod eftersom vi inte tar någon plats på vårt enda mandat. Förra mandatperioden (2014-2018) hade vi en ersättarplats i kommunstyrelsen tack vare den valtekniska samverkan vi då hade med Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

Under valberedningens möte för att välja kommunstyrelse blev det votering med sluten omröstning om posten till kommunstyrelsens andre vice ordförande. Socialdemokraterna lanserade Lennart Nilsson (S). Liberalerna och Miljöpartiet lanserade Johan Ingvarson (MP) som kandidat till oppositionsrådsposten. Sex röster tillföll Lennart Nilsson (S) och tre röster tillföll Johan Ingvarson (MP).

När sedan frågan om posten till kommunstyrelsens andre vice ordförande kom upp i kommunfullmäktige så föreslog återigen Liberalerna och Miljöpartiet Johan Ingvarson (MP). I denna slutna omröstning blev resultatet 30 röster till Lennart Nilsson och 11 röster till Johan Ingvarson (MP). Vänsterpartiet röstade på Lennart Nilsson (S), och han blev alltså vald till kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Vi fastställde även kommunfullmäktiges sammanträdesdagar för återstoden av år 2018. Ledamöter till de olika nämnderna kommer att väljas senare i höst. På kommunstyrelsens första möte, som var direkt efter kommunfullmäktige, utsågs vilka politiker som ska sitta i de olika utskotten.

Emma Wennerholm, gruppledare Vänsterpartiet Höganäs

Klicka här för att hitta information om kommunfullmäktiges möten, kallelser och protokoll på Höganäs kommuns hemsida.

Dela den här sidan:

Kopiera länk