Debatt

Sommarjobb till alla ungdomar!

I år fanns ett hundratal kommunala sommarjobb för ungdomar födda 1993 och 1994 att söka. Det var en välkommen satsning men antalet sökande överskrider stort antalet platser. Många ungdomar får inget sommarjobb. Att få ett sommarjobb ger våra ungdomar en första kontakt med arbetslivet. Vi måste kunna ge alla ungdomar som vill arbeta ett sommarjobb.

Vänsterpartiet Höganäs vill att alla ungdomar från årskurs nio till och med årskurs tre på gymnasiet ska erbjudas sommarjobb. Är det verkligen möjligt? Ja, Nynäshamns kommun har erbjudit samtliga ungdomar i dessa åldersgrupper sommarjobb tre år i rad. Om de kan borde vi också kunna!

Ungdomarna är vår framtid och att få ett sommarjobb kan betyda mycket för den personliga utvecklingen. Självklart ska de tas hand om ordentligt på arbetsplatserna, få en bra introduktion där de informeras om sina rättigheter samt ges avtalsenliga löner. Vi har råd och möjlighet att erbjuda alla ungdomar från årskurs nio till årskurs tre på gymnasiet sommarjobb!

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad 2010-08-11.

Läs också: S-kommuner ska ge sommarjobb åt alla unga

Dela den här sidan:

Kopiera länk