Debatt

Kritisk värmesituation på Attendo Vikhaga

Sol och värme. Underbart för många av oss, men för äldre och sjuka kan värmen ställa till med problem, ja till och med vara livshotande.

SMHI har i Skåne utfärdat ett meddelande om varma temperaturer, vilket är graden under en klass 1-varning. Det vänder sig främst till äldrevården så att åtgärder kan tas för att minska riskerna med värmen. Region Skåne har för första gången utlöst sin beredskapsplan för värmeböljor för att förhindra att äldre och funktionshindrade drabbas.

Samtidigt nås vi av information om att situationen för boende på Attendo Vikhaga är kritisk. Temperaturer på 32 grader har uppmätts i en boendes rum trots neddragna persienner. På balkongen har temperaturer på upp till 50 grader uppmätts.

Vad gör Attendo för att minska riskerna med värmen för de boende på Attendo Vikhaga? Vad gör Höganäs kommun, som äger fastigheten, för att de äldre ska ha dräglig inomhustemperatur?

Inger Nilsson, Vänsterpartiet Höganäs

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad 2014-07-26.

Dela den här sidan:

Kopiera länk