Ge fler konkreta besked

Det tog lång tid innan vi i Vänsterpartiet lyckades få högeralliansen att säga något om utmaningsrätten och deras omfattande privatiseringsplaner. Nu är de äntligen ute på banan så nu kan debatten starta. Den kommer att pågå ända fram till 2014, inte bara i Sessionssalen utan även på gator, torg och arbetsplatser.

Meddelarfriheten är inskriven i avtalen med Sälgen och Revalyckan, säger Anita Söderlind. Det är bra, men också det minsta man kan begära. Vänsterpartiet vill att meddelarfriheten ska skrivas in i avtalen vid alla privatiseringar.

På vårt påpekande om att offentlighetsprincipen går förlorad vid privatiseringar svarar Anita Söderlind att de har ”insyn i deras årsredovisningar och regelbundna möten för att följa upp kvalitén”. Det är ett otillfredsställande svar. Själva poängen med offentlighetsprincipen är att vi alla, såväl medborgare som journalister, har en grundlagsskyddad rätt till insyn i verksamheterna.

Péter Kovács tror att det inte spelar någon roll vem som betalar ut lönen. Sociologen Stefan Svallfors undersökningar visar att en stor del av svenska folket anser att det är stat och kommun som ska sköta utbildning, sjukvård, barnomsorg och äldreomsorg. Vänsterpartiet vill försvara, utveckla och förbättra vår gemensamma välfärd.

Vi vet nu efter den allmänpolitiska debatten att Höganäs Sportcenter är en av de kommunala verksamheter som högeralliansen vill privatisera. Vi vill gärna få fler konkreta besked, de vill ju privatisera minst 50 procent av kommunens verksamhet.

Vi skulle också vilja veta vad varje utmaning som leder till en upphandling kostar kommunen.

Inger Nilsson
Gruppledare Vänsterpartiet Höganäs

Emma Wennerholm
Ordförande Vänsterpartiet Höganäs

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad 2011-04-06.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Engagera dig

Tillsammans gör vi Sverige jämlikt och rättvist, bli medlem i Vänsterpartiet!

Följ Vänsterpartiet på Facebook, Instagram och Twitter. Gilla och dela våra inlägg!

Vill du veta vad Vänsterpartiet gör? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hjälp oss sprida vår politik, ge en gåva till Vänsterpartiet!

Arkiv
Kategorier