Debatt

Att utveckla skolverksamheten

Glädjande nog har nu den negativa trenden för Kullagymnasiet vänt. Kullagymnasiet är en bra skola som förtjänar att fler än 40 procent av niorna väljer den som sitt förstahandsval.

Vi har den senaste tiden i Helsingborgs Dagblad kunnat läsa om hur allt fler privata gymnasieskolor vill etablera sig i Helsingborg. Konkurrensen om eleverna ökar och allt större resurser används till marknadsföring.

Det är sorgligt att se när vi är i en situation då vi istället borde använda alla resurser till att förbättra och utveckla skolverksamheten.

Pisa-rapporten ”Rustad att möta framtiden?” tyder på att segregationen ökar i svensk skola. Så här skriver Leif Mathiason (Chefredaktör för Chef och Ledarskap) i Lärarnas Nyheter: ”Skillnaderna mellan skolor har ökat liksom skillnaden mellan hög- och lågpresterande elever, betydelsen av elevernas socioekonomiska bakgrund har ökat och skillnaderna mellan infödda elever och elever med utländsk bakgrund är bland de högsta inom OECD.”

Inte nog med att den borgerliga privatiseringspolitiken leder till att våra skatter går till vinst i privata företag, vi tvingas också använda stora resurser till sådant som tv-reklam när vi borde använda alla resurser för att komma tillrätta med de problem, brister och orättvisor som finns i skolan.

Emma Wennerholm   Inger Nilsson   Mikael Nilsson
Vänsterpartiet Höganäs

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad 2011-03-19-

Dela den här sidan:

Kopiera länk